Datum: 23-03-2024
Locatie: Vuurtoren 't Hoge Licht

Van 23 maart tot 30 oktober is in vuurtoren ‘t Hoge Licht in Westkapelle de expositie ‘Walcherse taferelen’ te zien waar 3 Walcherse schilders hun schilderijen tentoonstellen.

Zoete Dingemanse

“Mijn schilderijen zijn tot stand gekomen op de ‘schilderclub’ hier in Westkapelle waar ik al jarenlang lid van ben. Het liefst schilder ik met acrylverf op grote doeken. Mijn inspiratie haal ik uit tijdschriften of internet en ik geef hier dan mijn eigen draai aan. Ik vind het heel fijn om hier in mijn dorp Westkapelle en onze vertrouwde vuurtoren te mogen exposeren.”

Tanja Houmes

“Tekenen en schilderen doe ik al lange tijd met veel plezier, ook ben ik lid van de Westkappelse Teken- en Schilderclub. Voor mijn werken gebruik ik allerlei materialen en ondergronden.
Mijn onderwerpen zijn divers, maar vaak kom ik toch weer uit op de eigen omgeving, dieren en portretten. Het blijft boeiend om mij te verdiepen in een onderwerp, de details, kleuren en lichtinval waar te nemen en dit te vertalen naar een eigen interpretatie. Enerzijds probeer ik de werkelijkheid ‘te vangen’, anderzijds vind ik het leuk om soms letterlijk ‘buiten de lijntjes’ te kleuren.”

Barend Midavaine

Creaties op doek, papier en paneel. “Mijn werken zijn waarnemingsmomenten die ik opsla in mijn gedachten. Als het kan maak ik een schets ter plekke en werk die later uit. Wil ik het op doek zetten, dan maak ik thuis nog enkele schetsen tot ik het juiste beeld dat ik mij heb ingebeeld te pakken heb.”

Meer informatie

De expositie is te bezoeken op de 1e verdieping van de vuurtoren tijdens de openingstijden