Dijk- en oorlogsmuseum

Het dijk- en oorlogsmuseum heeft drie permanente exposities. Op de eerste verdieping laat verhalen van de dijk zien; over 7 eeuwen dijk, de ontwikkelingen van de kustlijn en dorp en de omgeving. Hier is ook de Kunstmuur, een nieuwe expositiewand voor jaarlijkse kunstexposities over Westkapelle en haar geschiedenis. Op de begane grond is de expositie over de oorlog, met centraal de bewoners van Westkapelle en hun ervaringen.

De dijk van Westkapelle, 7 eeuwen

U loopt door de geschiedenis van 7 eeuwen dijk. In verschillende vakken ziet u de kaart van de kustlijn uit die periode met de ontwikkeling van het dorp en de omliggende natuur. Objecten en maquettes maken het samen met film- en diapresentaties tot een aantrekkelijk geheel.

Westkapelle in oorlog, het dorp vertelt

De expositie Westkapelle in oorlog heeft als rode draad 'Het dorp vertelt'. Op meerdere plaatsen vindt u luisterhoorns met herinneringen van inwoners. Met uw telefoon of tablet kunt u via de QR-code filmpjes bekijken, of luisteren naar iemand die vertelt over toen.

Oorlogsaquarium

In zee zijn nog steeds oorlogsrestanten vindbaar en zichtbaar.  In het museum vindt u objecten die opgedoken zijn uit landingsvaartuigen, die tijdens de landing in november 1944 voor de kust gezonken zijn.

Een impressie van het museum

Uitkijktoren

Het museum brengt het leven in Westkapelle en de invloed van de zee op het dorp in beeld. Op de uitkijktoren zie u goed hoe dicht zee en dorp bij elkaar liggen, slechts gescheiden door die imposante dijk. Met helder weer kunt u kijken tot aan het Zeeuws-Vlaamse land, dat aan de andere kant van de zee ligt. De uitkijktoren is alleen via het museum bereikbaar.