Museumcafé en terras

Het Polderhuis heeft naast het museum ook een museumcafé en museumtuin met terras. Deze zijn geopend voor iedereen, ook als u het museum niet bezoekt. U kunt er iets drinken en er is altijd wel iets lekkers bij de koffie. In het café zijn er regelmatig activiteiten. De exposities in het museumcafé kunt u gratis bezoeken. 

Museumcafé

Het museumcafé is een gezellige ruimte waar zowel toeristen, als ook de plaatselijke bevolking en onze vele vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. Geniet na uw bezoek aan het museum of als u toevallig langs komt van één van onze koffiespecialiteiten. En eet dan ons beroemde appelrondje daarbij. We schenken ook (non-)alcoholische drankjes. Vergadering, presentatie, borrel, familiefeest of visite? Informeer wat de mogelijkheden zijn.

In het museumcafé worden regelmatig bijeenkomsten, workshops en activiteiten georganiseerd, zoals het Mannenontbijt en Digicafé. Ook zijn er exposities te zien. Kijk voor meer info over de activiteiten in de agenda

Tip: Koffie stempelkaart

Vaste bezoekers aan ons museumcafé kunnen een koffie stempelkaart kopen. De kaart heeft 10 stempelvakken en kost € 24,00. Donateurs en vrijwilligers betalen € 22,00. Wanneer de kaart vol is, kunt u deze inleveren. Twee keer per jaar loten we de kaarten, de winnaar krijgt als beloning een nieuwe kaart.

Bezoek de gratis wisselexposities

Aan de muur in het museumcafé is altijd een expositie te zien. In de winter wordt aandacht gegeven aan plaatselijke verenigingen en organisaties. ’s Zomers is er een mooie expositie met schilderijen of foto’s van Westkapelle en omgeving.

Museumtuin met terras

Bij mooi weer is het heerlijk toeven op ons terras in de museumtuin. Het terras is deels overkapt en heeft uitzicht op de Westkappelse zeedijk. Voor kinderen is het landingsvaartuig een leuk speelobject.