Fiets- en wandelroutes

Walcheren is perfect om er lekker op uit te gaan met de fiets of te voet. Er zijn diverse fiets- en wandelwegen aangelegd waarop je de mooiste plekjes van het eiland ontdekt! Langs het strand en de duinen, of juist de polders in. Er is keuze genoeg!

Wandelroutes

Vanaf het Polderhuis kunt u de route Memoria Walcheren Westkapelle 1944-1945 (pdf, 526 kB) (circa 3,5 km) door Westkapelle wandelen. Onderweg snuift u de geschiedenis van het dorp in 1944-1945 op met de wandeling langs de vele monumenten die er in Westkapelle staan. 

Of wandel de Zeedijkroute (pdf, 636 kB) (circa 4 km) en geniet van het uitzicht op zee en het dorp. 

Wilt u een langere afstand wandelen? Met de Inundatieroute (pdf, 604 kB) wandelt u langs de kust van Vlissingen naar Westkapelle (circa 15 km). Het is een route vol geschiedenis over de meest indringende periode uit de geschiedenis van de afgelopen eeuw: die van 1940-1945. Onderweg komt u diverse monumenten tegen die te maken hebben met deze periode. 

QR-codes langs de parels van Walcheren

Samen met Staatsbosbeheer, IVN Walcheren en KNRM Walcheren heeft het Polderhuis een flyer ontwikkeld, met daarin de parels van Walcheren. Met mooie wandelroutes kunnen deze parels ontdekt worden: Het Nollebos en de Nolledijk, De Westkappelse Kreek, Fort Rammekens en de Veerse Kreken.
Bij deze routes zijn QR-codes geplaatst. Met de smartphone of tablet kan informatie over het kreekgebied gedownload worden en een plattegrond met een wandelroute. De QR-codes zijn gelinkt aan de website van het Polderhuis. De flyer is onder meer verkrijgbaar bij het Polderhuis.

Georganiseerde tochten met de wandelvereniging

Het Polderhuismuseum werkt ook samen met de Vlissingse wandelvereniging De Vrolijke Tippelaars. Samen organiseren we elk jaar een aantal wandeldagen met verschillende afstanden. Houd de agenda in de gaten.

Fietsroutes

In de museumwinkel verkoopt het Polderhuis Fietsknooppuntenkaarten (FIKS). Dit is een bewegwijzerd netwerk van zorgvuldig geselecteerde fietspaden en –wegen. Bij de selectie van deze fietswegen is rekening gehouden met veiligheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Het grote voordeel van FIKS is dat je zelf bepaalt hoe lang je route wordt.