Museumtuin

In de tuin van het Polderhuis zijn verschillende monumenten te bezichtigen. Vanaf de dijk loopt u via de Liberty Brigde zo de tuin in (altijd toegankelijk).

Liberty Bridge

De Liberty Bridge is een stoere trappenbrug die uit de Westkappelse zeedijk lijkt voort te komen. Wie vanaf de tank over de trap naar beneden loopt komt uit in de tuin van het museum. De Liberty Bridge gedenkt en herdenkt, verbindt en verenigt. De brug overstijgt het verleden en het heden, en maakt een sprong naar de toekomst wanneer vandaag het verleden is.
De Liberty Bridge is gebouwd als eerbetoon aan de militairen van de Geallieerde Strijdkrachten die zijn omgekomen in Westkapelle tijdens de bevrijding op 1 november 1944. Op 23 juli 2010 is de brug onder grote belangstelling officieel in gebruik genomen.

Op de Liberty Bridge staan veel naamplaatjes van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de Liberty Bridge en het Polderhuis een warm hart toedragen. U kunt uw naam laten plaatsen op een van de bankjes bij de stenen met de namen van de gesneuvelden bij de Liberty Bridge.

Landingsvaartuig 

Het landingsvaartuig in de tuin is een gerestaureerd Nederlands landingsvaartuig uit de jaren zestig en geplaatst als eerbetoon aan alle slachtoffers, bevrijders en burgers. Door de tentoongestelde foto's krijgt u een indruk van de landing van de Royal Marines op 1 november 1944, na de dijkdoorbraak en voorafgaand aan de bevrijding van Walcheren. Dit vaartuig heeft de kleuren en naam gekregen van een van de boten die op 1 november 1944 aan land kwamen.

Gedenksteen Molen de Roos

Op 1 november 2004 werd na de openingsplechtigheid van het Polderhuis een gedenksteen onthuld ter herinnering aan de 44 mensen die zijn omgekomen in molen "De Roos". In totaal hadden 47 mensen op 3 oktober 1944 in de kelder van de molen becherming gezocht tegen het naderende bombardement. Door het bombardement werd de molen volledig verwoest en slechts 3 mensen overleefden het. Op de steen is een plaquette aangebracht met een tekst die door een van de overlevenden zelf is gemaakt.

Herinneringssteen The Exhortation

In de tuin is ook een steen geplaatst met de laatste regels van "The Exhortation": At the going down of the sun and in de morning. We will remember them.

Boegspriet City of Benares

In de tuin staat de boegspriet van de driemaster City of Benares die in 1911 strandde op de zeedijk, vlak bij het ijzeren torentje. De boegspriet staat er als herinnering aan de vele strandingen in het verleden en de slachtoffers die daarbij gevallen zijn.