Datum: 02-11-2019
Locatie: Start Polderhuis Westkapelle
Tijd: 8:15 - 16:00

Op zaterdag 2 november zal er om 8:15 vanuit het Polderhuis een delegatie te voet vertrekken richting Vlissingen. De delegatie bestaat uit leden van de 47 Royal Marine Commando Association en familieleden van commando’s die betrokken zijn geweest bij de landing op Westkapelle.

Onderweg zal er aandacht besteed worden aan de littekens die de oorlog heeft nagelaten in het landschap en de dorpen waar we doorheen zullen lopen. Dit is dezelfde route die 47 RMC heeft afgelegd.

In Dishoek zal de delegatie de onthulling van het monument ter ere van het 47 RMC bijwonen. De gevechten bij Dishoek zorgden voor zware verliezen aan de geallieerde zijde. Vandaar het eerbetoon in de vorm van een monument.

Na een lunch en een bezoek aan de bunker W11 zal het gezelschap de weg vervolgen naar Uncle Beach in Vlissingen voor een korte  ceremonie om ca. 16:00 uur als afsluiting van de dag.

Iedereen is welkom om de groep te vergezellen tijdens deze wandeling.

Het 47RMC zamelt ook geld in om te kunnen blijven faciliteren voor veteranen om ceremonies bij te wonen en om de geschiedenis levend te houden.  Wilt u meer informatie kijk of ook een steentje bijdragen kijk dan op https://www.47charity.org/