Datum: 01-10-2019

Op 3 oktober 1944 werd de dijk in Westkapelle gebombardeerd. Precies 75 jaar later is er in het museumcafe van het Polderhuis het project 'Memories to share' te vinden. Dit digitale project omvat herinneringen en foto's van inwoners en verhalen en belevenissen van Duitse en geallieerde soldaten van 1940 tot en met 1945.

Bekijk het project in het museumcafe

Jaren heeft het project in het museum gestaan. Vanwege de hoeveelheid aan verhalen kon het niet allemaal gelezen worden gedurende een museumbezoek. Vandaar dat het project in het museumcafe komt te staan, dat gratis toegankelijk is. Gasten kunnen hier rustig de verhalen van verschillende belevingswerelden lezen. Bijvoorbeeld het verhaal van de Brit Herb Davey; staartschutter in een Lancaster die de dijk van Westkapelle bombardeerde. Of de Duitse Helmuth Lange, die op 1 november geallieerde schepen ziet naderen vanuit een bunker aan de Walcherse kust.

Boek 'Het niet vertelde verhaal van 44' 

Dit is een bundeling van verhalen vanuit het project Memories to Share. Een tijdsdocument dat de persoonlijke belevenissen omschrijft tijdens het bombardement en de landingen op Walcheren in oktober 1944. Te koop in de museumshop voor 17,50 euro.