Datum: 10-10-2021

Het Polderhuis geeft een boekje van Jakko Westerbeke uit over de geschiedenis van de tanks en voertuigen die in Westkapelle aan wal zijn gekomen tijdens de landing op 1 november 1944. Elke tank en de geschiedenis daarvan wordt apart beschreven. De meeste van de tanks beschadigden in de eerste dagen en waren meer bruikbaar in de strijd. Eén van de tanks is na de oorlog achtergebleven en is hét monument geworden wat herinnert aan de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde.

Het boekje is te koop vanaf 20 oktober in de museumwinkel voor €9,99 (in het Nederlands en Engels).

Het boekje kan ook besteld worden. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je adresgegevens en dan sturen we het boekje op. Via de mail krijg je een factuur en een betaalverzoek voor de kosten van het boek en de porto.

Expositie

Jakko heeft onderzoek gedaan naar de voertuigen die betrokken zijn geweest in Westkapelle en op Walcheren tijdens de bevrijding.Vanaf 16 oktober een expositie in het museumcafé (gratis toegang). Er zijn een zevental panelen te bezichtigen. Hierop wordt de landing geschetst, de situatie van ‘toen en nu’ en informatie over de voertuigen en hoe het dorp Westkapelle vol wrakken stond na de oorlog.