Datum: 09-02-2019
Locatie: 1e verdieping museum

Van 9 februari 2019 tot 13 januari 2020 is de expositie Voyage en Hollande 1907 van Albert Depré te zien in het museumgedeelte van het Polderhuis.

Albert Depré (1861-1937) reist in 1907 door Nederland. Tijdens zijn reis houdt hij een reisjournaal bij. Onderweg schildert en fotografeert hij de plaatsen die hij bezoekt. Hij zal uitgebreid in Zeeland rondzwerven: Terneuzen, Vlissingen, Middelburg, Veere, Kloetinge, Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Goes, Zierikzee en Axel. Daarna naar Holland met Volendam en Marken als hoogtepunt. Westkapelle bezoekt hij zelfs tweemaal. Zo geeft Albert Depré ons een prachtig beeld van het dagelijks leven aan het begin van de twintigste eeuw.

Meer informatie

Naar aanleiding van deze expositie wordt door Het Polderhuis het boek ‘De reizende kunstenaar’ uitgegeven met afbeeldingen van de schilderijen, de foto’s en dagboekfragmenten van Albert Depré. Vanaf 9 februari verkrijgbaar in de museumwinkel voor € 12,50. De expositie is te bezichtigen in het museum. Bekijk de openingstijden en tarieven